Al meer dan 20 jaar werkt de succesvolle auteur Maria Holl aan de ontwikkeling van TAT®.
Haar inzichten over het zelf verminderen van tinnitus zijn een mijlpaal in de huidige behandelmogelijkheden van tinnitus.

Maria Holl is professioneel psychotherapeute, sociaal werkster, meditatielerares en adviseur.

 

 

 

 

De methode is gebaseerd op  gebaseerd subjective tinnitus, therapie op basis van de Chinese genezingsmethodes, Taoïsme,  somatische symptoomstoornis en zelf-management. Mindfulness komt zeker aan bod maar is een klein deel van deze therapie vorm.
Uitgangspunt hierbij is dat mensen lichaam, ziel en geest weer één laten worden. Vanuit de chinese en taoïstische richting brengt ze een verbinding met ons westerse denkende leven.
De oefeningen bestaan uit oefeningen uit de chinese geneesmethode: zelfmassage, doorstroming van meridianen; oefeningen uit de bio-energetica en ademhalingsoefeningen. Ingesleten gedrag, meningen en opvattingen maken het soms moeilijk om een andere wending aan het leven te geven. Daarvoor wordt door Maria met de Taoïstische levenswijze van Hetty Draaijer.
Maria Holl heeft een aantal boeken uitgegeven om met de methode thuis aan de slag te gaan.
Daarnaast biedt zij via internet ook een training aan van 12 lessen, gedurende 6 maanden via www.tinnitus-coach.de

Naast Tinnitus is deze methode uitgewerkt voor diverse andere specifieke klachten.
Sinds enige tijd biedt ze ook Slaap therapie aan.

In dialoog met grote Duitse ziektekosten verzekeringen (IKK) en KNO-artsen lukte het haar om een methode te ontwikkelen die velen in staat hebben gesteld om hun tinnitus te genezen of op zijn minst naar een aanvaardbaar nivo te brengen. De TAT® methode is met zeer goede resultaten wetenschappelijk onderzocht  door de Universiteit van Regensburg.
Volg deze link voor het onderzoek

Maria Holl  geeft trainingen door heel Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en ook andere Europese landen staan op de planning.
Ze werkt vanuit haar standplaats Aken
Adres: Klemensstrasse 3, 52074 Aachen, Duitsland
Tel: 0049 – 241513850
website: Maria Holl